Valmistumisen jälkeen

Mitä opintojen jälkeen? Pohdintaa ja suunnittelua kannattaa tehdä jo opintojen aikana. Ratkaisu voi löytyä harjoittelupaikasta, kesätöistä, opinnäytetyöstä tai jonkin projektin aikana. Idea voi syntyä myös keskusteluista muiden kanssa, lukemistasi jutuista, ilmoituksista ja muista kokemuksistasi. Pidä silmät ja korvat auki!

Työpaikan hakeminen
Työn hakeminenkin vaatii työtä! Ohjeita ja kanavia on tarjolla runsaasti. Valmistautumisen kannalta on tärkeää, että:

  • pohdit osaamistasi ja mietit miten voit osoittaa ja tuoda sen esille
  • mietit vahvuuksiasi ja missä asioissa kaipaat vielä kehittymistä
  • keräät kokemuksia ja mietit missä kaikessa olet voinut kartuttaa osaamistasi
  • mietit miksi sinut kannattaisi palkata.

Opintojen loppuvaiheessa käytävään päättökeskusteluun liittyy työn hakemiseen valmentavia tehtäviä. Niiden tekemisestä voi olla iso hyöty.

Hyödynnä Jobstep- portaalin ja KAMKin ura- ja rekrytointipalvelujen tarjoamat mahdollisuudet sekä Expeditus Novus messujen anti.

KAMKin Internet-sivujen Ura- ja rekrytointipalveluista löytyy linkkejä työnhakuportaaleihin kotimaassa ja kansainvälisillä työmarkkinoilla, työnhaun asiakirjoihin sekä ammattiliittojen sivuille. Sivuilta löytyy myös ohjeita työnhakuun ja haastetteluihin sekä tietoa työsopimuksista ja palkkauksesta.

 

Ryhdy alumniksi
Opintojen jälkeen on hyvä pitää yhteyttä opiskelukavereihin ja omaan oppilaitokseen. Entisen opiskelijan terveiset ja neuvot ovat nykyiselle opiskelijan erittäinen tervetulleita. Tarkempaa tietoa alumnitoiminnasta ja jäseneksi liittymisestä löytyy täältä.